Що це значить

На його думку, прогноз уряду за одержання понад 1 млрд дол. від продажу землі до 2020 року є реалістичним.

Міністр нагадав, що в Україні приблизно 42 млн га землі сільськогосподарського призначення. І якщо держава продасть 5% від цієї кількості, то це буде близько 2 млрд дол.

«Ми очікуємо, що 5% землі буде продано за наступний рік. Якщо б це була державна земля за низькою ціною 1000 дол., то це 2 млрд дол. Якщо половина цієї землі державна, а половина приватна — це мільярд», — пояснив Милованов.

Читайте також: Відкриття ринку землі. Чого чекати українцям (відео)

За совами міністра, уряд розраховує, що земля буде дорожчою 1000 дол. за гектар, і тоді її продаж принесе ще більше грошей.

Що відомо

  • Глава держави доручив Кабміну до 1 жовтня розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, а ВР — скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук 19 вересня заявив, що Кабмін пропонує відкрити ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

  • Раніше президент Зеленський заявив, що після запуску ринку землі сільгосппризначення її зможуть придбати лише українці або українські компанії. Водночас прем'єр-міністр Гончарук назвав умову доступу іноземців до купівлі української землі.