Що це значить

Лагард додала, що економічне зростання надто сильно залежить від дій світових центральних банків, у зв'язку з чим їхні рішення повинні бути передбачуваними.

Говорячи про такі загрози для світової економіки, як вихід Великобританії з Європейського союзу і торгові суперечності США і Китаю, Лагард зазначила, що вони «створені руками людини, і людина може їх виправити».

При цьому вона закликала владу світових держав приймати активнішу участь у вирішенні економічних проблем, замість того, щоб покладатися на центральні банки.

Читайте також: Торгові війни США і Китаю: Наслідки для світової економіки

«Я думаю, голови центральних банків зробили дуже багато», — сказала Лагард в інтерв'ю агентству France-Presse. Вона додала, що протягом багатьох років вони вважалися єдиними, хто здатний боротися з загрозами для економіки.

Лагард попередила, що втручання політиків у дії центробанків «не обертається нічим хорошим», водночас зазначивши, що «центробанки повинні виконувати роботу, яка їм доручена… вони повинні спиратися на факти та дані, щоб бути передбачуваними».

Що відомо

  • З липня 2011 року Лагард виконувала обов'язки директора-розпорядника МВФ, ставши першою жінкою на чолі цієї міжнародної фінансової організації. У лютому 2016 року її затвердили на другий термін на цій посаді.
  • На саміті ЄС Лагард була рекомендована на посаду глави ЄЦБ.
  • 16 липня вона опублікувала заяву, в якій повідомила про намір покинути МВФ 12 вересня.