Депутати також проголосували за скорочення строків підготовки законопроекту до другого читання.

Цілі законопроекту

Мета законопроектуполіпшити інвестиційний клімат України за окремими напрямами, обраними в результаті оцінювання відповідності законодавства України світовим практикам, описаним Світовим банком в методології рейтингу Doing Business.

У сфері захисту прав акціонерів передбачена відповідальність посадових осіб акціонерного товариства за збитки в результаті угоди, укладеної на неринкових умовах за згодою мажоритарного акціонера або призначеної ним особи.

У сфері будівництва, за словами нардепа від «Слуги народу» Олени Шуляк, законопроект скасовує «безглуздий і корупційний податок, який називають податком на інвестиції, а саме, пайова участь».

Читайте також: Чого очікують інвестори від нового президента

Проект закону також пропонує скасувати обов'язок сплати пайовоговнеску в розвиток інфраструктури населеного пункту і дозволити передавати в заставу земельні ділянки приватної власності без грошової експертної оцінки.

Що відомо

  • У рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2019 Україна зайняла 71 позицію серед 190 країн, поліпшивши свій показник на 5 пунктів. В уряді до наступного року запланували піднятися в рейтингу на 10 позицій.