Що відомо про причини

Прес-служба повідомила, що сьогодні о 12:00 група невідомих осіб за підтримки спецназу поліції прибула в головний офіс Приватбанку в Дніпрі для проведення обшуку за визначенням Жовтневого районного суду міста Дніпра. Ухвала суду було видана а понеділок, 9 серпня.

Підставою стало нібито перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з провідними міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями.

Як зазначають у прес-службі, викликає стурбованість, що під обгрунтуванням нібито «незаконності» залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов'язані з юридичним захистом банку.

Читайте також: НАБУ затребувало у Приватбанку всю документацію щодо отримання юрпослуг

Також у прес-службі зазначають, що Приватбанк здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України і співпрацює з правоохоронними органами, зокрема своєчасно надає документи за рішенням судів.

Проведення оперативних заходів з примусової виїмки декількох документів із залученням невиправданої кількості спецназу поліції і невідомих осіб банк розцінює як тиск і перешкоджання нормальній роботі офісу.

Оформити кредитну картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Історія питання

  • Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконноюнаціоналізацію Приватбанку. Рішення прийнято за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського.
  • Національний банк подав проти екс-співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського позов до суду, в якому вимагає стягнути з олігарха 4,26 мільярда гривень за кредитом рефінансування, який НБУ видав Приватбанку на поруки Коломойського.
  • Зараз сторони ведуть судові суперечки, як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

Джерел
Джерело