Суть законопроекту

Законопроект N1053 передбачає введення програмних реєстраторів розрахункових операцій, що надає суб'єкту господарювання право вибирати класичний або програмний реєстратор залежно від його потреб і фінансових можливостей.

Крім цього, передбачається спрощення процедури реєстрації РРО за рахунок виключення необхідності отримання еквайрингових послуг, послуг ЦСО, укладання відповідних договорів та придбання класичного РРО.

Читайте також: Цього тижня Рада розгляне низку важливих для фінансової сфери законів

У документі також йдеться про фіскалізації розрахункових операцій, проведених через програмні РРО, на фіскальному сервері контролюючого органу. Це дозволить легалізувати розрахункові операції.

Також передбачається запровадження технологій захисту даних під час проведення розрахункових операцій та контроль з боку суспільства за легалізацією розрахункових документів, що підтверджують проведення розрахункових операцій.

Законопроект передбачає також підвищення відповідальності за порушення установленого порядку проведення розрахункових операцій під час торговельної діяльності та надання послуг.

Що відомо

  • Раніше сьогодні Рада прийняла за основу законопроект №1076 «Про внесення змін у закон «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель.
  • Також прийнято в першому читанні і за основу законопроект № 1080 про внесення змін у Кримінальний кодекс і Кримінально-процесуальний кодекс щодо зменшення тиску на бізнес.