За його словами, аудит держави був програмним тезисом президента.

«У період, коли приймалося рішення про дострокові вибори, якби дострокові вибори не були проведені, вони були б восени, то ми б обов’язково запустили аудит держави», — розповів він.

За його словами, вже є структура цього аудиту.

«Я за це відповідав, я це готував; в тому числі Мінфіну і всього іншого, повністю розроблена структура з необхідними людськими ресурсами, грошовими ресурсами для проведення цього аудиту. Ми б це запустили досить швидко, у нас навіть сайт розроблений. Але, коли були оголошені позачергові вибори, стало зрозумілим, що в кінці серпня у нас вже буде свій уряд, і як раз уряд повинен зробити цей аудит», — сказав він.

Гетманцев зазначив, що щодо аудиту НБУ — це дуже складне питання, враховуючи, що у НБУ має бути гарантована незалежність від Кабміну.

«З іншого боку, бездоганність роботи іншого органу банківської системи — Фонду гарантування вкладів викликає деякі сумніви і я вважаю обгрунтованим провести перевірку його діяльності особливо в сфері розпорядження активами неплатоспроможних банків»,  — уточнив голова комітету.