Що зміниться

  • Глава ФГВФО наголосила, що досі однією з найбільших «пробоїн», через які знецінювалися активи неплатоспроможних банків, була втеча позичальників в кероване банкрутство та подальший продаж майна цих компаній крадькома,"… через корупційні різні інші аукціони «своїм» за незрозуміло як сформованими цінами.
  • «Таким чином банки, а значить, їхні кредитори, втрачають мільярди гривень», — зазначила Рекрут.

Читайте також: Про держборг, проблемні кредити та ризики ФГВФО (інфографіка)

Вона пояснила, що рішенням про передачу торгів системі ProZorro.Продажу нове керівництво держави «перекриває цю лазівку». За словами Рекрут, таке рішення ухвалено за дорученням президента України.

«Все майно компаній-банкрутів буде продаватися в найPROZORRіший спосіб», визнаний у світі. А це означає, що приховати кошти з допомогою керованого банкрутства «банкірам удачі» буде значно складніше!", — додала Рекрут.

Що відомо

  • Фонд гарантування вкладів пропонує провести перше підвищення гарантованої суми вже цього року, а до 2027 року довести її до 100 тис. євро в гривневому еквіваленті.
  • Також повідомлялося, що фізичні особи, які мають проблемні іпотечні кредити у валюті, можуть реструктуризувати такий кредит і відновити свою платоспроможність.