«Із 29 серпня будь-який користувач системи YouControl зможе поставити безкоштовно на моніторинг десять компаній або ФОП та отримувати сповіщення про зміни на електронну пошту», — зазначається у повідомленні.

Що це дасть

Користувачі зможуть отримати щодо обраних 10 компаній такі сповіщення про:

  • реєстраційні зміни (керівник, адреса, вид діяльності, назва)
  • юридичний стан (перебуває чи ні в процесі припинення)
  • початок процедури банкрутства
  • про стан розрахунків із бюджетом (появу податкового боргу, права застави на майно, анулювання реєстрації платників ПДВ тощо)
  • заборону на зовнішньоекономічну діяльність або індивідуальний режим ліцензування відповідно до санкцій МЕРТ
  • судові справи, призначені до розгляду, в яких фігурує певна юрособа.

«Він (моніторинг – ред.) дозволить бізнесу тримати під контролем своїх партнерів, гнучко реагуючи на зміни в їх діяльності. Така можливість зекономить і час, і гроші українським бізнесменам», ‒ заявив засновник YouControl Сергій Мільман.

Також зазначається, що за статистикою, підприємства агросфери піддаються найбільшому ризику рейдерських атак. Торгові, промислові та будівельні компанії теж у зоні ризику.

«Максимально привабливі для загарбників компанії, які володіють великим обсягом нерухомості та/або землі. А якщо у компанії великий податковий борг – то її досить легко підставити», — пояснили експерти.

Щоб підключити моніторинг компаній, треба зареєструватись на сайті YouControl та натиснути на відповідну кнопку в досьє юрособи або ФОП. Сповіщення про зміни прийдуть на вказану при реєстрації електронну пошту.

YouControl — аналітична система, що з 50 джерел формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну (на час запиту) інформацію про компанію або ФОП.