Що це значить

«Це була моя ініціатива — імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (системи автоматичного зважування в русі — ред.), це також фотофіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер.

Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України — це tolling, тобто збір оплат з великовантажного транспорту за проїзд дорогами України», — сказав Новак.

Читайте також: За станом доріг можна буде стежити через смартфон

За його словами, введення збору буде серйозною законодавчою зміною, яка істотно поліпшить стан доріг в Україні.

«Треба прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах», — додав в. о. голови «Укравтодору».

Читайте також: В Укравтодорі озвучили план ремонту доріг на п'ять років

«Обсяги руйнування автодоріг через перевантаження транспорту величезні. Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже велика», — наголосив він.

Що відомо

  • «Укравтодор» в жовтні запустить 6 пунктів для зважування автомобілів Weight-in-Motion на під'їздах до Києва. Усього в планах встановити до 100 таких пунктів.
  • Також у Мінінфраструктури раніше озвучили пропозицію будувати в Україні платні мости і дороги за рахунок приватного підрядника.