Що це значить

«На нашій зустрічі президент Зеленський підтвердив кілька ключових заходів зростання, які я буду згадувати на зустрічах з G7: провести земельну реформу, розділити права власності на транзитні активи „Нафтогазу“, демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність центрального банку», — написав Малпасс у своєму блозі для FT за підсумками зустрічі з Зеленським.

На думку Малпасса, для залучення інвестицій в Україну потрібно ліквідувати монополії на користь ринкової конкуренції і зміцнити верховенство права.

«Капітал повинен бути спрямований у найпродуктивніші підприємства, а не впливовим привілейованим колам та олігархам», — зазначив він.

Читайте також: Світовий банк: Бідних в Україні більше, ніж п'ять років тому

Малпасс також підкреслив важливість проведення земельної реформи.

«В країні найбільший запас сільськогосподарських земель в Європі, а врожайність з гектара — це лише невелика частина врожаю у Франції та Німеччині. При цьому один олігарх контролює групу компаній, яка виробляє понад 80% внутрішнього виробництва декількох видів мінеральних добрив», — написав Малпасс.

Що відомо

  • Президент групи Світового банку Малпасс 22-23 серпня вперше відвідав Україну після того, як 9 квітня 2019 року він посів цю посаду.
  • На зустрічі Зеленський подякував за підтримку України та поінформував про кроки, які заплановані в реформуванні країни.