Що це значить

Додаткові мита в розмірі від 5% до 10% будуть введені на 5078 категорій товарів, що імпортуються зі США, зокрема соєві боби, нафту й малу авіацію. Частина нових мит буде введена 1 вересня, ще частина – 15 грудня.

У китайській пресі пишуть, що в грудні КНР введе мито в розмірі 25% на імпорт американських автомобілів і автомобільних запчастин.

«Рішення Китаю про введення додаткових мит було викликано одностороннім підходом і протекціонізмом з боку США», — йдеться в заяві китайської влади.

Читайте також: Долар шкодить іншим країнам: Трамп закликав ФРС знизити ставку

Торговий представник США поки не прокоментував дії Пекіна. Пітер Наварро, радник Білого дому з торговельних відносин, в інтерв'ю Fox Business News заявив, що торговельні переговори з КНР будуть продовжені в закритому режимі, незважаючи на сьогоднішнє рішення китайської влади.

Що відомо

  • З 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, які раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів.
  • Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня через різдвяні свята.