Що це значить

«У поліції є доступ до митних баз. Моє розуміння – так», — сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи має право поліція відсьогодні не лише зупиняти авто на єврономерах, а й застосовувати штрафи.

При цьому раніше заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка зазначив, що в багатьох випадках неможливо реалізувати чинне законодавство в питанні євроблях, оскільки є технічні проблеми з обміном інформацією між Нацполіцією та Митною службою. Тобто поліція не може знати, порушив автомобіль терміни в'їзду чи ні, і відповідно не може застосувати штраф.

Читайте також: Офіційно ДФС: Штрафи для власників «евроблях» вступили в силу

Що відомо

  • Відсьогодні набули чинності штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.
  • Зокрема, за новими правилами, в разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення, а також при перевищенні термінів тимчасового ввезення від 20 до 30 діб, передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн, більше 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто — 170 тис. грн або конфіскація.

Оформити поліс ОСАГО з бонусом від «Мінфіну»

  • Крім того, законом передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого авто в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.