Що це значить

«Відбудеться зниження тарифів для всіх непобутових споживачів на 21 коп/кВт-год, це зниження тарифу на 10-11%. Непобутові споживачі — це школи, дитячі садки, лікарні, військові частини, водоканали, кафе, перукарні, малі, середні та великі заводи. Для всіх на 21 коп. В цілому таке рішення повертає в економіку близько 18 млрд грн на рік», — написав Герус.

Він уточнив, що з 1 жовтня заплановано ще одне зниження тарифів, а паралельно буде йти процес розробки та впровадження ефективніших механізмів, які можуть бути запущені в кінці 2019 року.

Читайте також: Зеленський підписав закон про «зелений» тариф для домашніх СЕС

Він нагадав, що спецзобов'язання покладено лише на держкомпанії, запропонувавши регулятору підключити до них і приватні компанії, які, на його думку, також повинні брати участь у розв'язанні проблем нового ринку.

Що відомо

  • Як повідомлялося, команда президента готує три рішення, які повинні сумарно призвести до зниження вартості електроенергії для промисловості на 20%.
  • 21 серпня Кабмін прийняв новий механізм накладення спеціальних зобов'язань (ПСО): 90% Енергоатому і 35% Укргідроенерго продається за спецобязательствам. «Зеленим» буде платити ДП Гарантований покупець зі свого прибутку (більшу частину).