Мита на продукцію з КНР не тільки завдають шкоди компанії Apple, але і сприяють зростанню продажів Самсунг. Про це йшлося на зустрічі голови великої американської компанії і президента Сполучених Штатів, повідомляє lblv.com.

Керівник Apple поскаржився Дональду Трампу на те, що американські мита негативно впливають на експортовані з КНР в Сполучені Штати товари. Він також зазначив, що перевагу від цих мит отримує головний конкурент американської компанії − Самсунг.

Небезпеку для компанії представляють нові десятивідсоткові мита на продукцію з КНР, об'ємом 300 мільярдів доларів. Якщо все буде так, як заплановано, введення нових мит буде здійснено у два етапи − на початку вересня і у середині грудня цього року.

У вересні мита вплинуть на таку продукцію Еппл як навушники, колонки і годинники, у грудні − смартфони, ноутбуки, комп'ютери і планшети.

У чому виграє Самсунг?

Більшість продукції Apple виробляється у КНР, після чого відправляється у Сполучені Штати та інші держави. Перевага Самсунг в тому, що його підприємства знаходяться не лише в Китаї, але також у В'єтнамі і Південній Кореї.

Південна Корея підписала зі Сполученими Штатами рік тому торговельну угоду. Це допоможе Самсунг обійти мита, тоді як Еппл потрібно буде включати додаткові податки в ціну своєї продукції.

Багато користувачів Apple очікують на презентацію нової продукції, яка щорічно проходить у вересні. Товари не будуть доставлені в магазини до вступу мит в силу. При цьому презентація нового смартфона від Самсунг відбудеться вже у серпні, і компанії вдасться уникнути додаткових мит.

Реакція Дональда Трампа

Глава США зазначив, що занепокоєння Тіма Кука є обґрунтованим. Він повідомив, що подумає над вирішенням цього питання і додав, що платити додаткові податки для Apple буде непросто, особливо маючи такого сильного конкурента як Самсунг.

На початку літа в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Apple планує диверсифікувати виробництво, відзначає lblv.com. З КНР частина підприємств будуть переміщені в Індію, Мексику, Індонезію або В'єтнам.

Олександр Миронов, фінансовий аналітик LBLV.ru