«Зростання ВВП на 4,6% було несподівано швидким. Світовий банк попереджав, що без прискорення темпів росту Україні знадобиться півстоліття, щоб наздогнати сусідню Польщу.

Президент Володимир Зеленський, партія якого отримала контроль над парламентом на виборах, пообіцяв досягти зростання ВВП на 5% і більше в найближчі роки. Озвучений план реформ вселяє оптимізм серед інвесторів», — йдеться в статті.

Читайте також: ВВП України зріс на 1,6% — Держстат

«Перші сигнали дають надію», — сказав виданню Віктор Шабо, інвестиційний директор компанії Aberdeen Asset Management PLC в Лондоні, який допомагає управляти борговими зобов'язаннями ринків. Компанія володіє великим пакетом українських бондів.

Але домогтися прискорення зростання української економіки буде нелегко, вважає фахівець з боргових інвестицій JPMorgan Asset Management.

На його думку, важливими причинами підвищення зростання стало зниження інфляції, продумана грошово-кредитна і фіскальна політика.

Читайте також: Сім податкових змін від «Слуги народу» (список)

Як повідомлялося раніше, реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в квітні-липні зріс на 1,6% порівняно з минулим кварталом і на 4,6% — в річному вираженні. Про це йдеться в даних Держстату.

У першому кварталі темп зростання ВВП був нижчим — 2,5%.