Національний банк, згідно із своєю стратегією валютних інтервенцій, не повинен зламувати ринкові тренди. Він має тільки згладжувати надмірні коливання, що і було успішно зроблено. Про це в своєму блозі на «Мінфіні» написав головний експерт Ради НБУ Віталій Шапран.

Президент підписав ключовий для боротьби з корупцією указ про електронні послуги

Президент Зеленський підписав указ про розвиток електронних послуг, який є ключовим для боротьби з корупцією.

У Зеленського планують велику приватизацію: перші на черзі — банки

Офіс президента анонсував масштабну приватизацію з прицілом, в першу чергу, на банки для залучення в країну великих іноземних фінансово-банкових груп. Про це заявив заступник керівника ОП Олексій Гончарук.

Чого чекати бізнесу від нових депутатів

Вибори до Верховної Ради закінчилися – прийшов час аналізувати економічні ініціативи політичних сил, які заходять до парламенту.

IBAN або євроінтеграція банківських рахунків: що це і навіщо потрібно

З 5 серпня 2019 року Україна переходить на міжнародний стандарт номери банківського рахунку IBAN.

Як не потрапити на гачок податкової, якщо ваші співробітники ФОПи — юрист

Замість офіційного працевлаштування співробітників багато власників бізнесу воліють підписувати договори з ФОП. Таким чином працедавці економлять на податках та уникають зобов’язань, покладених на них трудовим законодавством.

Нефьодов: «Євроблях» в Україні бути не повинно

За його словами, повинна бути можливість поставити такі авто на українську реєстрацію не за завищеною ціною — щоб це не суперечило угоді про асоціацію.

Чому українські работодавці будуть змушені підвищувати зарплати — думка

Про останні тенденції ринку праці, зарплатні очікування здобувачів різного віку і політику роботодавців на ринку праці в своїй колонці для «Мінфіну» розповіла HR-експерт Rabota.ua Тетяна Пашкіна.