Із чим це пов'язано

  • Аналітики зазначають, що липнева зміна вартості ЖК комплексної забудови пов'язано, насамперед, з тим, що в деяких об'єктах відбувся перехід на наступну стадію будівництва. А це тягне за собою перегляд цін. Так, перехід на кожний новий етап будівництва об'єкта передбачає збільшення цін на квартири в межах 5%.
  • Разом з тим саме в об'єктах формату «місто в місті» минулого місяця спостерігалося незначне купівельне пожвавлення. За оцінками аналітиків, купівельна активність, порівняно з червнем 2019 року, збільшилася в середньому на 5-10%.

«Очікування того, що одразу після закінчення виборів різко зміниться курс долара, підштовхує до купівлі житла тих, хто зберігає заощадження у гривні. При цьому ті, хто має заощадження в іноземній валюті, зайняли вичікувальну позицію», — відзначає начальник відділу продажів Svitlo Park Олександр Панфілов.

Чи зростатимуть ціни надалі

За прогнозами експерта, осіння ситуація на первинному ринку житла Києва в чому залежатиме саме від курсу національної валюти.

«Економічна стабільність, а отже і стабільність гривні, здатні значно пожвавити столичний ринок житла. Очікується, що за таких умов у період з вересня по грудень купівельна активність може збільшитися в середньому на 8-10% порівняно з літнім періодом», — підсумував експерт.

Рейтинг забудовників Києва та передмістя

Отримати персональні пропозиції від забудовників Києва