Керівництво соціальної мережі припускає, що проблеми з регуляторами можуть призвести до закриття проекту Лібра. Про це повідомляє lblv.com, посилаючись на видання The Block.

Про можливе закриття криптовалютного проекту стало відомо після виходу звітності Фейсбук за другий квартальний період, яка була підготовлена спеціально для Комісії з цінних паперів і бірж Сполучених Штатів. Керівництво компанії відзначає, що після презентації проекту відчуло сильний тиск з боку фінрегулятора.

У звіті говориться, що ніяких гарантій того, що Лібра з’явиться у зазначений період і буде запущена взагалі, немає.

В Фейсбук відзначили, що розробка проекту може бути зупинена через невизначеність у сфері регулювання криптовалют. Також розробники проекту зізналися, що їх досвіду в роботі з цифровими валютами і блокчейном виявилося недостатньо, що може негативно вплинути на якість такого напрямку продукції.

У соціальній мережі повідомили, що інвестиції в Libra можуть не принести бажаного результату. Цей проект може спричинити не лише матеріальні втрати, але і негативно позначитись на репутації компанії та інших напрямках її діяльності.

Як передає lblv.com, тижнем раніше М. Цукерберг повідомив, що без дозволу регулюючих органів криптовалютний проект запущений не буде. Він також зазначив, що готовий відповісти на всі питання уряду і громадськості.

Дмитро Єршов, фінансовий аналітик LBLV.ru