Про що документ

Документ визначає загальні вимоги до обробки та захисту персональних даних суб'єктів таких даних, оброблюваних повністю або частково в самостійних структурних підрозділах Нацкомфінпослуг із застосуванням автоматизованих засобів.

Читайте також: У Нацкомфінпослуг прогнозують зростання онлайн-кредитування

Зокрема, Порядком закріплена мета і підстави обробки персональних даних, категорії суб'єктів та склад персональних даних, які обробляються в Нацкомфінпослуг. Визначено понять «персональні дані» та «обробка персональних даних», що включає в себе збір, реєстрацію, накопичення, зберігання, зміну, поновлення, використання, поширення, знеособлення та знищення персональних даних про фізичну особу.

Крім того, визначається діяльність керівників і підлеглих їм працівників самостійних структурних підрозділів апарату Нацкомфінпослуг щодо організації та виконання роботи, пов'язаної з обробкою та захистом персональних даних, порядок надання та позбавлення доступу до персональних даних.

Документ визначає особисті немайнові права на персональні дані, які мають усі працівники Нацкомфінпослуг і кожна фізична особа, персональні дані якоъ обробляються в Нацкомфінпослуг.

Крім того, Порядок регулює діяльність відповідальної особи-організатора роботи, пов'язаної із захистом персональних даних при їх обробці, а також містить права та обов'язки відповідальної особи.