Що відомо

Суд ухвалою від 17 липня цього року ухвалив видати виконавчі листи на стягнення з РФ в особі Міністерства юстиції на користь Ощадбанку 1 млрд 111,3 млн дол. відшкодування збитків плюс відсотки з 31 березня 2014 року за ставкою піврічного LIBOR+2% та інші витрати 3,87 млн дол.

Згідно з визначенням воно може бути оскаржене у Верховному суді і в такому разі набере чинності після розгляду апеляції.

Як повідомлялося, за підсумками рішення міжнародного арбітражу, у листопаді минулого року Ощадбанк заявив про відшкодування сумі 1,3 млрд дол. і нарахування 97 тис. дол. відсотків за кожний наступний день.

Читайте також: Російський держбанк вважає незаконним продаж української «дочки»

Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії ООН з права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до угоди між Кабміном і урядом РФ про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Москва не визнала позитивне рішення міжнародного арбітражу за позовом Ощадбанку у зв'язку з нібито відсутністю в арбітражу юрисдикції на розгляд такого позову. Мін'юст Росії заявив, що буде вживати всі необхідні заходи для забезпечення представлення та захисту інтересів РФ у зв'язку з його ухваленням.