Наступного року американський виробник техніки Apple випустить чотири нові моделі смартфонів. Аналітики вважають, що зростання попиту на телефони підштовхне акції компанії вгору. Як повідомляє lblv.com, у нових iPhone буде функція доповненої реальності і 5G.

Інновації від Apple

Аналітики JPMorgan вважають, що вбудовані 5G-модеми і нові дисплеї підвищать попит на смартфони і збільшать продажі. Експерти підвищили очікувану вартість акцій компанії на 16,5% − до 239 доларів за штуку.

Як очікується, три моделі айфонів, які випустять у 2020 році, будуть оснащені швидкісними 5G-модемами. Одна з версій iPhone буде бюджетною. Також у смартфонах буде налаштована функція доповненої реальності.

Цикл Apple: від чого залежать продажі?

Фанати продукції Apple знають − нові смартфони компанія презентує щорічно у вересні. Після презентації продажі активно ростуть, потім поступово ажіотаж знижується до того, як на ринку не з'являться нові моделі iPhone. Кожен цикл залежить від багатьох факторів: кількість користувачів зі старими моделями телефонів, економічна ситуація у конкретній країні і у світі в цілому.

Одним з факторів, що впливають на продажі, є наявність нових функцій. Фахівці називають перевагами айфонів 2020 року: екрани на органічних світлодіодах, 5G-модеми і AR.

Відмінності iPhone 2019 і 2020

Більшість аналітиків вважають, що айфони, які вийдуть у цьому році, будуть мало чим відрізнятися від торішніх. При цьому смартфони наступного року матимуть відмінності навіть у діагоналі екранів − 5,4, 6,1 і 6,7 дюймів.

Експерти прогнозують, що дві з нових моделей 2020 року матимуть 3D камеру і AR / VR, які можна буде використовувати в іграх і різних додатках.

Що стосується OLED-екранів, то вони вже не вважаються чимось незвичним, оскільки були використані у торішніх айфонах XS і XS Max. Їх переваги у потужності і якості зображення, але ціна − істотно вища. Очікується також, що до 2020-го з'явиться 3D-камера на задній панелі телефону.

Застосування 5G-модемів істотно прискорить передачу даних, але це відбудеться тільки у тому випадку, якщо оператори встигнуть запровадити до цього часу нову технологію.

Нові функції у смартфонах 2020-го року допоможуть Apple значно збільшити продажі, вважають у lblv.com. Аналітики прогнозують, що наступного року продажі збільшаться з 180 мільйонів до 195 мільйонів айфонів, що призведе до зростання акцій компанії.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com