У касаційній скарзі, яка задоволена судом частково, компанія стверджувала, що сума пені, 3% річних та інфляційні втрати за 9 – 13 відсоткових періодів були предметом розгляду у двох справах, що призвело до «надмірного стягнення з відповідача коштів».

Відповідач вважає, що поданий позивачем розрахунок заявлених до стягнення сум є неправильним.

Суд дійшов висновку, що суди першої та апеляційної інстанцій належним чином не дослідили «обґрунтованість та правильність розрахунку розміру заборгованості пені, інфляційних втрат та 3% річних», а також не надали «належної оцінки поясненням відповідача у цій частині».

Нагадаємо, у 2015 році Укртелеком приєднався до переговорів ЕСУ з Укрексімбанком та Ощадбанком щодо боргу за облігаціями.

У результаті Укртелеком взяв на себе зобов‘язання викупити у банків облігації цієї компанії на 2 млрд грн та заплатити відсотки. У заставу держбанкам були передані акції Укртелекома.

Очікувалося, що погашення боргів відбудеться за рахунок коштів від продажу Укртелекомом 3G-оператора «Тримоб» для «МТС Україна». Але через відсутность згоди Фонду держмайна угода зірвалася.