Як проводили дослідження

  • Дві організації відстежували показники швидкості широкосмугового інтернету в 207 країнах і територіях протягом декількох 12-місячних періодів. Це дозволило їм визначити загальну середню швидкість для всього світу.
  • Як еталонну міру для оцінки швидкості Cable.co.uk використовували час, необхідний для завантаження з мережі фільму розміром в 5 Гб.

Що з'ясували

За даними аналітичної фірми, середня швидкість завантаження даних в Україні становить 7.72 Мбіт/сек. А час, що витрачається на завантаження 5 ГБ, становить 1:28:28.

Країною з найвищими швидкостями у широкосмугових мережах був названий Тайвань, який піднявся на цю позицію з 14 місця в минулому році. Тут фільм розміром в 5 Гб завантажується за 8 хвилин.

Читайте також: 4G в київському метро планують запустити в кінці 2019 року

Сінгапур, який утримував стабільне перше місце протягом двох років, навіть поступившись трохи новому лідеру, як і раніше, демонструє непогані показники швидкості на рівні більше 70 Мбіт/сек. Порівняно невелика територія країни є величезною перевагою в цьому плані, дозволяючи забезпечити хороше покриття.

За Сінгапуром у рейтингу — острів Джерсі, який став першою територією у світі, де кожному користувачеві була забезпечена можливість доступу до «чистої оптики» (FTTP). Це, у свою чергу, дозволило острову піднятися з 10-го одразу на третє місце в рейтингу.

Швеція,Данія, Люксембург, Нідерланди і Швейцарія лідирують по швидкості широкосмугового інтернету в Європі – середня швидкість завантаження даних в цих країнах варіюється від 55.18 Мбіт/сек у Швеції до 38.85 Мбіт/сек у Швейцарії.

Читайте також: Київстар пропонує безлімітний 4G до кінця липня

Китай, незважаючи на добре розрекламоване зростання швидкості інтернету, посідає лише 152 місце – з середнім показником швидкості 2.69 Мбіт/сек.

Індія на 75 місці, показавши швидкість 8.66 Мбіт/сек.

Єдиним сусідом України, що показав зростання в рейтингу країн за швидкістю інтернету, стала Білорусь, яка піднялася з 66 місця на 57. Тут зафіксована середня швидкість на рівні 13.19 Мбіт/сек.

Нагадаємо, що незважаючи на низьку швидкість інтернету, Україна раніше стала одним з лідерів по дешевизні мобільного інтернету.