Що це значить

Учасниками торгів стали 192 учасника, в результаті торгів 10 продавців продали електроенергію 164 покупцям. Загальний обсяг торгів перевищив 308 млн грн.

Всі розрахунки між учасниками торгів були завершені в регламентний термін — протягом 10 хвилин з моменту завершення торгів і формування фінансових зобов'язань.

Читайте також: Зеленський запропонував нову формулу розрахунку тарифів на електроенергію

В рамках підготовки до обслуговування клієнтів Ощадбанк здійснив інтеграцію інформаційних систем з оператором ринку і оператором системи передачі, що дає можливість обмінюватися даними про стан наявності коштів у покупців і про стан розрахунків онлайн.

На етапі підготовки до запуску нового оптового ринку електроенергії в Україні понад 270 учасників ринку електроенергії вже відкрили ескроу-рахунки в Ощадбанку для операцій з купівлі електроенергії на ринку на добу вперед і внутрішньодобовому ринку, понад 260 електропостачальників відкрили в Ощадбанку поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів за продану електроенергію.

Читайте також: В Україні припинила діяти формула «Роттердам+»

У межах проекту надання нового банківського сервісу учасникам ринку електроенергії Ощадбанк пропонує обслуговування рахунків в режимі 24/7. Також пропонує учасникам ринку послуги з надання банківських гарантій на користь оператора системи передачі на виконання зобов'язань щодо врегулювання небалансів.