Що відомо

Очільник уряду озвучив доручення в рамках впровадження програми «Чесна платіжка» і встановлення гранично обґрунтованого рівня вартості Гкал 1400 грн.

«Проведіть аудит, і потім кожен чиновник нехай виходить на трибуну і каже, що у нього все обґрунтовано, що немає втрат, і ніхто не виводить гроші в офшори», — заявив Гройсман.

Читайте також: Офіційно: НКРЭКУ не скасовувала «нічний тариф» для населення

Він нагадав, що в результаті реформи децентралізації місцевих бюджетів зросли в чотири рази, тому, за його словами, гроші на модернізацію є.

«Але чомусь пішов тренд на піар — плиточку покласти, встановити фонтан. Я це підтримую. Але кому потрібен фонтан, якщо води немає! А ТКЕ тим часом написав 1800 грн за Гкал або 2000 грн, отримує надприбутки, а люди змушені платити! Причому платити не уряду, а місцевим структурам», — зазначив прем'єр.

Гройсман додав, що в рамках програми «Чесна платіжка» будуть оприлюднені всі власники ТКЕ, щоб люди знали «місцевих комунальних баронів, які наживаються на споживачах».

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня, Кабінет міністрів України на засіданні ввів граничні тарифи на теплопостачання і гарячу воду.

Так, в опалювальному сезоні 2019/2020 роках тариф на тепло не може бути вище 1 400 грн/Гкал або 35,21 грн/квадратний метр без лічильника.

Граничний тариф на гарячу воду встановлений у розмірі 83,66 грн/кубометр при наявності полотенцесушителя і 75,74 грн/кубометр без нього.