Що це значить

«Ми подали апеляцію і будемо оскаржувати. Впевнений в тому, що всі рішення, які приймалися в 2016 році, були законними. Всі дії Національного банку, Міністерства фінансів та Фонду гарантування вкладів виконувалися так, як це прописано в законі. Ми в цьому впевнені і будемо постійно стояти на захисті інтересів держави», — наголосив Смолій.

За його словами, зараз Приватбанк працює стабільно, веде прибуткову діяльність, і за результатами 2018 року вперше перерахував дивіденди до державного бюджету.

Читайте також: У клієнтів Приватбанку сформувався імунітет на негативні новини

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати Приватбанк у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони.

У квітні поточного року суди прийняли ряд рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом Приватбанк, Кабінет міністрів та Нацбанк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.

Раніше президент України Володимир Зеленський на зустрічі з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом запевнив, що не планує виступати на боці колишніх власників Приватбанку.