Що відомо

«20 червня 2019 року Рада продовжила застосування обмежувальних заходів на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя до 23 червня 2020 року», — йдеться в повідомленні на сайті Ради.

Обмежувальні заходи застосовуються до осіб і компаній, розташованих у ЄС. Санкції включають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити у кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Читайте також: Україна ввела нові санкції проти РФ

У Раді ЄС окремо нагадали про декларації глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні від 17 березня 2019 року, в якій говорилося, що через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається непохитним у своїй прихильності суверенітету територіальної цілісності України.

Нагадаємо, з березня 2014 року ЄС поступово вводив обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на умисну дестабілізацію України, включаючи продовжені сьогодні санкції.