Що відомо

Як повідомляється, на заході були присутні представники компаній, сукупний портфель яких становить 220 млрд євро.

«Це понад два ВВП України, і це приблизно 450 тисяч робочих місць», — зазначив президент німецько-українського промислово-торгової палати Андреас Лір.

Представники бізнесу заявили, що сподіваються на розвиток співпраці, але для цього потрібно поліпшити в Україні інвестиційний клімат і адаптувати його до європейських стандартів.

Читайте також: Зеленський анонсував підготовку нової програми з МВФ

«Інвестиційний клімат — це для нас пріоритет. Я розумію, чого боїться іноземний бізнес: наших правоохоронних органів, що тиснуть на підприємців, наших судів, які його не захищають», — заявив Зеленський.

Глава держави підкреслив важливість усунення тиску правоохоронних органів на підприємців, тому що без цього неможливо розвивати економіку України.

«Я як президент буду гарантувати вам незалежність інвестицій, буду гарантувати, що на вас ніхто не буде тиснути. Ми прагнемо бути європейською країною», — додав президент.

Читайте також: Чого очікують інвестори від нового президента

За його словами, у планах — забезпечення незалежності судів і правоохоронних органів, створення «електронної митниці» та боротьба з контрабандою.

«У нас дуже великий пакет інновацій. Це наш проект „Держава в смартфоні“, який забезпечить зменшення бюрократичного тиску на людей. Саме Адміністрація президента відновлює інвестиційну раду. Ми хотіли б проводити її двічі на рік. І запрошуємо вас, адже що більше буде в цій раді іноземного бізнесу, то більш прозорою вона буде», — зазначив президент.

Глава держави також підтвердив співпрацю України з МВФ, Світовим банком та ЄБРР.