Світовий океан є найбільшою з існуючих екосистем на нашій планеті. Покриваючи більше 71% поверхні Землі, вода є джерелом існування для більше 3 мільярдів чоловік. Океан також є головними «легенями» планети, викидаючи в атмосферу більше кисню, особливо через морські рослини, ніж усі ліси в світі, і поглинаючи 30% вуглекислого газу, виробленого людиною.

Фонд BNP Paribas сприяє збереженню морських екосистем.

Усвідомлюючи ці ключові запитання, на протязі багатьох років Фонд BNP Paribas вирішив взяти на себе зобов'язання по збереженню морських екосистем.

Завдяки своїй ініціативі Climate&Biodiversity Initiative, 5 з 18 дослідницьких проектів, підтриманих з 2010 року, призвели до кращого розуміння складних механізмів підкислення і поглинання атмосферного вуглецю в океані, а також впливу на дику природу і морську фауну.

Крім того, на основі того факту, що коралові рифи, які є важливими для рівноваги морських екосистем, стикаються з безпрецедентними загрозами, Фонд BNP Paribas вирішив більше не брати участь в їх збереженні.

В 2018 році, в рамках the International Year of Coral Reefs, Фонд BNP Paribas і Асоціація науково-технологічних центрів (ASTC) розробили ініціативу Corals Matter initiative у співпраці з різними партнерами, складається з інструментарію для підвищення обізнаності, а також веб-сайту та інтерактивної панелі, пояснює проблеми, з якими стикаються коралові рифи і морське біорізноманіття сьогодні.

Частиною партнерства BNP Paribas в цьому питанні є співпраця з Coral Guardian.

Coral Guardian — це французька офіційна неприбуткова організація, яка визнана суспільним інтересом. Coral Guardian працює над відновленням і захистом морського біорізноманіття. Місії асоціації особливо зосереджені на збереження коралових екосистем завдяки участі прибережних громад, які залежать від них. Асоціація здійснює конкретні заходи щодо посилення біорізноманіття завдяки своїй моделі участі, усталеного і повторюваного збереження морської природи. Coral Guardian також місії з підвищення обізнаності та наукових досліджень.