Що відомо

Як повідомляють у ДФС, на початку червня 2019 року з території Європейського Союзу на адресу одного з українських імпортерів було ввезено товари відомих європейських брендів – одяг, аксесуари, взуття та шкіргалантерея торговельних марок Zilli, Berluti, Brunello Cucinelli, Emilio Pucci, Fendi, Miu Miu, Prada, Tom Ford, Versace, Alexander Wang та ін. у кількості 1 586 одиниць, загальною митною вартістю понад 1,5 млн грн.

Читайте також: Спецоперація на митниці допоможе убезпечити «білий» бізнес від недобросовісної конкуренції — ДФС

Після прибуття цих товарів до Київської міської митниці ДФС, в рамках проведення операції «Бастіон», митники вивчили документи, подані до митного оформлення, та вирішили перевірити митну вартість цих товарів.

Вона була занижена вдвічі – реальна митна вартість брендових товарів склала 3 млн грн, а отже і надходження до бюджету за результатами вжитих заходів склали понад 300 тис. грн.

Окрім того, повідомляють у ДФС, беручи до уваги наявний ризик ймовірного переміщення вищезазначених товарів через митний кордон України на підставі документів, що містять неправдиві відомості щодо їх вартості, з метою встановлення фактичних обставин здійснення зовнішньоекономічної операції, підготовлено та направлено запити про надання адміністративної допомоги до митних адміністрацій Чеської Республіки, Королівства Швеція та Республіки Польща.