Що це значить

Володимир Гройсман на зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті запевнив у незмінності курсу країни на макроекономічну стабільність і запропонував розглянути можливість проведення загальних зборів банку в 2021 році в Україні.

Читайте також: Смолій ініціює переговори з підготовки нової програми МВФ

Він подякував ЄБРР за співпрацю і підтримку. «Дуже ціную рівень нашого співробітництва. Радий, що цього року демонструємо хорошу динаміку. Цінуємо ту підтримку, яку отримуємо у впровадженні реформ. Безумовно, цінуємо капітал, який банк інвестує в економіку держави. Ваш візит — ще одне підтвердження, що будемо посилювати співпрацю, незважаючи на період між виборами», — сказав Гройсман.

Своєю чергою, Чакрабарті зазначив, що це його 11-й візит в Україну. «Ми працюємо тут потужною командою. Україна входить до топ-5 країн наших партнерів», — запевнив він.

Гройсман же на своїй сторінці в Твіттері написав: «Банк (ЄБРР. — ред.) — один з найбільших інвесторів в економіку України. Ми цінуємо ту підтримку, яку Україна отримує по лінії ЄБРР. Сумарно це близько 13,5 млрд євро в межах понад 400 проектів. Будемо продовжувати співпрацю».