Коболєв зазначив, що нові контракти мають укладатися на основі європейських норм і з повагою до рішень міжнародних арбітражів.

Він нагадав, що Стокгольмський арбітраж переглянув контракт з «Газпромом», визнавши низку його умов дискримінаційними.

«Арбітраж зобов'язав росіян продавати Україні газ у першому кварталі по 300 доларів, а в другому — по 221 долару. Але робити це вони чомусь відмовляються», — зазначив він.

Коболєв повідомив, що Україна купує газ у Європі істотно дешевше: у першому кварталі — за 259 доларів, у 2 кварталі — по 212 доларів, липнева ціна — 178 доларів.

«При яких умовах Газпром, який не хоче постачати Україні газ навіть за дуже вигідною для нього ціною, піде на радикальне зниження? Прощення боргу „Газпрому“ „Нафтогазу“ відмовитися від будь-яких арбітражів, не застосування європейських правил в газовій сфері? Такий сценарій насправді означав би для Росії додаткові мільярдні прибутки, а для України — втрати і повернення в повну залежність від Кремля», — написав він.

Раніше глава компанії «Газпром» Олексій Міллер за підсумками зустрічі з лідерами партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком підтвердив, що компанія готова надати знижку 25% на поставки газу для України.