Що це значить

Провести комплексний аудит зовнішніх запозичень країни запропонував віцепрем'єр-міністр — міністр економіки Степан Кубів.

«Давайте покажемо, як запозичення вплинули на зростання промисловості, якість життя людей, як ми компенсували розриви 10-20-30 мільярдів», — сказав він.

Читайте також: Держборг, валюта та економічні ризики України

Після цього прем'єр хотів доручити Кубіву сформувати робочу групу для проведення аудиту, але голова Рахункової палати Валерій Пацкан зазначив, що його служба може зайнятися питанням, благо має для цього повноваження. Гройсман пообіцяв направити Рахунковій палаті відповідне протокольне доручення.

Раніше повідомлялося, що обсяг державного та гарантованого державою боргу України за 2018 рік зріс в доларовому еквіваленті на 2,02 мільярда доларів, або на 2,6%, — до 78,32 мільярда доларів.

Читайте також: Україна отримала престижні нагороди за управління держборгом

У гривневому еквіваленті обсяг держборгу за цей період зріс на 26,94 мільярда гривень, або на 1,3%, — до 2,169 трильйона гривень. По відношенню до ВВП державний і гарантований державою борг України в 2018 році скоротився до близько 62,7% з 71,8% у 2017 році.

Нагадаємо також, що Кабмін на сьогоднішньому засіданні затвердив Середньострокову стратегію управління держборгом на 2019-2022 роки — основоположний документ для ефективної реалізації боргової політики.