Редакція зазначає, що рейтинг складено на основі звітності банків, опублікованій НБУ (дані на 01.04.2019). У сегменті середніх банків редакція вибрала роздрібні банки з активами менше 15 млрд грн і депозитним портфелем понад 1 млрд грн.

При рейтингуванні редакція враховувала такі показники звітності банків: динаміку депозитів фізосіб у гривні і валюті, співвідношення депозитів фізосіб до власного капіталу, зміна обсягу коштів НБУ, наявність скарг на виплати, ставку за вкладами в гривні на 3 міс. і вказала кінцевих бенефіціарів банку.

В цілому аналізуючи банківський ринок за підсумками першого кварталу 2019 роки (дані НБУ), редакція відзначає зростання кредитних портфелів в групі іноземних банків. За фактичною сумою приросту всього кредитного портфеля Ідея Банк знаходиться на 7 позиції серед всіх працюючих в Україні банків (у тому числі великих) з показником +0,28 млрд грн.

Крім того, видання проаналізувало найприбутковіші вклади в гривні на 3, 6 і 9 місяців у середніх і невеликих банках — в цьому рейтингу Ідея Банк також посів провідні позиції.