Що це означає

Як пояснили у фінустанові, можливість купувати ОВДП на первинному ринку вже доступна для всіх клієнтів банку за наявності відкритого рахунку цінних паперів в додатку Приват24, де для клієнтів доступний сервіс особистого кабінету в цінних паперах.

Зазначається, що можливість купувати ОВДП онлайн з'явилася в Україні вперше.

Читайте також: Все про інвестиції в ОВДП

«Ми взяли участь у відпрацюванні необхідних удосконалень і змін для спрощення обігу цінних паперів в усіх інстанціях, тепер як юридичні, так і фізичні особи можуть купити ОВДП через Приват24», — розповіли в банку.

Також в Приватбанку додали, що орієнтовно через два місяці також буде доступна можливість проводити операції на вторинному ринку ОВДП в мобільному додатку.

Водночас у банку вказали на деякі складнощі через те, що рахунок в цінних паперах Приватбанку, через який проводяться операції на вторинному ринку, заблокований через судовий розгляд.

Читайте також: Щоб заробити на валюті — купуйте ОВДП

«Коли буде завершено судовий процес, через додаток можна буде продати куплені ОВДП кому завгодно», — зазначили в фінустанові.

На сьогодні клієнтський портфель ОВДП клієнтів Приватбанку складає близько 1,5 млрд грн.

Зазначається, що з урахуванням кількості клієнтів Приватбанку в 22 млн, з яких кожен другий (майже 9 млн) — активний користувач Приват24, можна очікувати істотного припливу коштів від фізосіб в ринок ОВДП.

«Наприклад, якщо кожен другий користувач Приват24 купить по одній гривневій облігації, то сума досягне 4,5 млрд грн», — йдеться в повідомленні.