Що це означає

Україна посідає 120-те місце в міжнародному рейтингу країн з найбільшим рівнем корупції. Однак українці не можуть отримати об'єктивну оцінку ситуації, пов'язаної з кількістю корупціонерів в уряді.

У зв'язку з цим команда Максима Бахматова вирішила створити онлайн-сервіс для заміру ефективності державного менеджменту. Завдяки новій цифровій платформі надалі можна досягти масштабної цифрової диктатури.

Читайте також: Комуналка й запис до лікаря: для киян запустили додаток Kyiv Smart City

Сервіс під назвою «Знай свого чиновника» був презентований на конкурсі Open Data Challenge 2019 і став переможцем цього змагання. Детальніше про нову розробку розповів Юрій Хмеленко, менеджер з анти-фрод програм Альфа Банку.

За його словами, веб-сервіс надає аналітичну інформацію для оцінки стану чиновників на основі їхніх електронних декларацій. Завдяки аналізу відкритих даних система згенерує рейтинг представників уряду, накопичення яких викликають сумніви.

Зараз команда розробників сервісу збирає інвестиції на його запуск.

Зазначимо, що президент Зеленський теж виступив на IT-конференції iForum-2019, освітивши тему «Гарант інновацій — створюємо майбутнє разом».