Що це означає

Місія (Фонду — ред.) зараз знаходиться в Києві, вони проводять конструктивні дискусії із владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики", — розповів Райс.

На прохання окреслити перспективи подальшої співпраці представник МВФ зазначив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

Читайте також: Світовий банк радить Україні зберегти відносини з МВФ

«Як тільки новий уряд буде сформовано після позачергових парламентських виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною», — сказав Райс.

«Ми не коментуємо політичні процеси в жодній країні. Але, як я тільки що сказав, як тільки буде сформовано новий уряд і після виборів — ми, як і раніше, готові відновити обговорення щодо співпраці з Україною», — сказав Райс.

Представник Фонду не уточнив, ідеться про поточну чи про нову програму. «Як ви знаєте, МВФ тісно співпрацював з Україною протягом останніх років», — наголосив Райс.

Читайте також: 50 років до Польщі: Світовий банк оцінив перспективи української економіки

Також він нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард в телефонному режимі спілкувалася з президентом Володимиром Зеленським та запевнила його в готовності МВФ, як і раніше, допомагати Україні.