Що кажуть у СБ

«Програма МВФ є відмінним захистом для збереження макроекономічної стабільності в країні. Ми вважаємо критично важливим продовжити співпрацю з МВФ в найближчі три роки і закликаємо нового президента зберегти цю співпрацю», — сказала Кахконен.

Вона також зазначила, що подальша співпраця з ключовим кредитором України відкриє доступ до інвестицій в нашу країну.

Читайте також: Єврооблігації України подешевшали на тлі останніх новин

«Світовий банк не зможе далі рухатися і надавати підтримку бюджету України, якщо Україна не залишиться в програмі МВФ. Якщо ж буде виконання програми Фонду, то це відкриє доступ до інших кредитів», — додала вона.

Провідний економіст Світового банку Фарук Кхан, своєю чергою, зазначив, що сценарію, за якого Україна «буде без МВФ і при цьому в країні не настане економічна криза, не існує».

Читайте також: Україна поки може обійтися без траншу МВФ — радник Зеленського

Нагадаємо, представники  місії МВФ 21 травня прибули до Києва, щоб оцінити, як держава справляється з узятими на себе зобов'язаннями за програмою stand by.

Вранці 22 травня в ЗМІ з'явилася інформація, що представники МВФ вирішили достроково покинути Україну в зв'язку з кадровими призначеннями Володимира Зеленського. У Фонді цю інформацію спростували і запевнили, що продовжують працювати за графіком. Наступного тижня з експертами готується зустрітися президент.