Термін відстрочки

  • «Не через 180 днів, а через 270 днів. Таким чином 24 липня вступить в силу закон, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому знаходяться авто на іноземній реєстрації », — повідомила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Що ще нового в законі

Крім цього, за словами Южаніної, буде посилено контроль за переміщенням і знаходженням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Згідно з документом, особа яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Читайте також: Штраф 170 тисяч або «вільна» ще на півроку

Також буде заборонено використовувати таку машину у підприємницькій діяльності або для отримання доходу.

За порушення встановлених правил передбачений штраф в розмірі 34 тис. грн. Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіціі передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація — 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту. За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф в розмірі 8 500 гривень, від 20 до 30 діб — 85 000 гривен, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) — 170 000 гривень або його конфіскація за рішенням суду.