Що це означає

«Почали вчора думати ввечері в комітеті, як допомогти саме тим, хто не має реальних можливостей ні взяти кредит, ні позичити ці кошти, але для сім'ї вкрай необхідний цей автомобіль», — сказала Южаніна.

За її словами, зараз ведуться консультації з експертами та Мінсоцполітики. «Це повинен бути підзаконний акт, розроблений ДФС, узгоджений Міністерством фінансів і Міністерством соціальної політики», — пояснила Южаніна.

Пропозиції народних депутатів продовжити період розмитнення таких авто без застосування штрафних санкцій Южаніна вважає недоцільним. 

Читайте також: Штраф 170 тисяч або «вільна» ще на півроку

Раніше повідомлялося, що після прийняття закону про розмитнення автомобілів на єврономерах до держбюджету надійшло понад 7,5 млрд грн.

 Кращі кредитні картки для мандрівників

За даними Мінфіну, з 25 листопада 2018 року по 19 лютого 2019 року включно українці провели митне оформлення 123 971 автомобіля на єврономерах, ввезених з 2015 року.

22 лютого 2019 року закінчився пільговий період, тобто 50% знижка на акцизний податок. До 23 травня буде діяти загальний режим розмитнення, за повною ставкою акцизного податку. А з 24 травня ті, хто не оформив авто, будуть платити штрафи (до 170 тисяч грн).