За результатами року банк суттєво покращив свої фінансові показники:

  • чистий прибуток зріс майже в чотири рази до 24,1 млн грн

  • депозитний портфель збільшився в шість разів до 136,9 млн грн

  • кредитний портфель подвоївся та досяг 349 млн грн при рекордно низькому рівні непрацюючих кредитів – близько 0,2% проти 50% в середньому по банківській системі України.

2018 року Агропросперіс Банк постійно розширював перелік послуг: для юридичних осіб впровадив обслуговування рахунків умовного зберігання (ескроу) та овердрафти, для фізичних осіб розпочав випуск карток до депозиту та ощадної картки, для аграріїв разом з групою «Агропросперіс» запустив унікальний для ринку проект АП Франшиза – повний комплекс послуг, який спрощує управління агробізнесом і дозволяє вийти на більш високий рівень дохідності.

Протягом року банк підписав 10 партнерських програм із провідними виробниками і постачальниками с/г техніки, за якими агровиробники із площею земель від 100 га можуть придбати якісну техніку за пільговими відсотковими ставками, на термін до 7 років, без обов’язкового першого внеску та без витрат на оцінку і страхування застави.

2016 року Агропросперіс Банк став першим банком, який надає фінансування під аграрні розписки. У 2018 році банк продовжив працювати з цим інструментом та підписав протягом року 62 фінансові аграрні розписки.

У жовтні банк відкрив в ING Belgium прямий кореспондентський рахунок, що є безумовним досягненням для будь-якого українського банку на тлі істотного скорочення банками США і Європи кореспондентської мережі в Україні. Також протягом року банк підтримував кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA та найвищий рейтинг надійності депозитів ua1.

«Ми успішно завершили 2018 рік, значно збільшивши активи і прибутковість бізнесу, – коментує голова правління банку Сергій Щепанський. – Протягом трьох років банк щорічно подвоював портфель кредитів агробізнесу, і задля розширення кредитування аграріїв у лютому цього року ми залучили 5 млн євро кредиту від Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE). Станом на сьогодні наш кредитний портфель вже перевершив 560 млн грн, що у півтора разу перевершує результат 2018 року».

Щодо послуг для фізичних осіб, за словами Сергія Щепанського, Агропросперіс Банк цьогоріч починає розвиток мережі відділень та онлайн-сервісів, і відкриття другого відділення планується вже найближчим часом.