Що це означає


З такими заявами виступила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон після рішення суду першої інстанції щодо «протиправності» націоналізації Приватбанку.

За її словами, оздоровлення банківського сектору є одним з досягнень реформ в Україні, а трансформація Приватбанку — одним з його ключових маркерів.

Раніше із заявою на підтримку націоналізації Приватбанку виступив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман: «Ми вітаємо реформу корпоративного управління Приватбанку, її проводить незалежна Наглядова Рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, вже позитивно позначилося на показниках і стійкості банківської системи в цілому».

І посольство Франції, і МВФ підтримують реформи у фінансовому секторі. Їх продовження має ключове значення для економічної стабільності і розвитку України, вважають міжнародні партнери.

Раніше про підтримку націоналізації Приватбанку заявили також Посольство США в Україні та Європейський банк реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, Нацбанк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави. Зараз Нацбанк готується до подачі апеляційної скарги.