«Для цього знадобилося інвестувати близько 160 млрд грн коштів українських платників податків, щоб відновити платоспроможність банку, цей захід забезпечив довгострокову життєздатність Приватбанку, захистив гроші мільйонів українських громадян і зміцнив економічний стан країни», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку

У прес-службі зазначили, що ЄБРР вітає реформу корпоративного управління Приватбанку, очолювану незалежною наглядовою радою, і трансформацію моделі його господарської діяльності, що вже забезпечили підвищення ефективності та стабільності всієї банківської системи.

Читайте також: Націоналізація і Приватбанк

«Ми продовжуємо підтримувати зусилля НБУ з реформування фінансового сектора України, зокрема шляхом запровадження принципів розсудливого корпоративного управління, та зусилля Міністерства фінансів із реформування корпоративного управління у державних банках. Важливо, щоб влада продовжувала докладати ці зусилля задля відшкодування збитків колишніми власниками та пов’язаними особами збанкрутілих банків. Міжнародні партнери України ретельно стежитимуть за подіями в цій сфері», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Мінфін» писав, що Нацбанк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави.