Що відомо

  • «Така справа є першою у практиці органів ДФС, і її результат є свідченням реальних кроків в напрямі змін і готовності ДФС реагувати на сигнали бізнесу для забезпечення його нормальної роботи», — ідеться в коментарі «Філіп Морріс».

Довідка

У 2015 році «Філіп Морріс Україна» почала застосовувати спеціальний митний режим переробки на митній території України для подальшого експорту продукції. Для цього компанія отримала відповідний дозвіл від Харківської митниці ДФС.

У межах цього режиму «Філіп Морріс Україна» отримала право на умовне звільнення від української ввізного мита та інших податків на імпорт матеріалів для переробки компанією сировини, продукція з якої підлягала реекспорту. Загальна вартість готової продукції склала 87 млн ​​євро.

Читайте також: ЗМІ дізналися, хто очолить податкову і митницю

У березні 2016 року, коли термін дії дозволу на застосування митного режиму переробки майже закінчився, податківці поставили під сумнів правомірність застосування спеціального митного режиму до операцій компанії.

За результатами перевірки компанія отримала податкові повідомлення-рішення на загальну суму 635 млн грн, що включає донарахування ввізного мита, додаткове ввізне мито, ПДВ, штрафів і пені.