Що це означає

  • ДФС включила до держреєстру 8 новітніх моделей програмно-технічних комплексів, що дозволяють реєстрацію розрахункових операцій із застосуванням персональних комп'ютерів, планшетів і смартфонів.
  • До цього переліку увійшли комплекс обробки фіскальної інформації ІКС ПРРО, реєстратор розрахункових операцій спеціалізований СРРО, програмний комплекс Вебкаса (Webkassa), фіскальний сервер iNNOVATE!, Смарт КАСА, Easy S1, Укртрімекс РР і розроблена УКРІНФОРМ система E-Receipt (е-Чек) електронний чек.

Де будуть застосовувати

  • Зазначається, що нові моделі програмно-технічних комплексів будуть застосовувати учасники експериментального проекту зі впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу валюти, торгівлі через автомати, прийому готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів.

Експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2019 року, і за його результатами Мінфін прийме рішення про промислову експлуатацію тих чи інших моделей.

Раніше повідомлялося, що в шести з рекомендованих проектів фіскальні функції виконуються за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів, зокрема в одному реалізована технологія MobileID. Два інших проекти представляють собою «модифіковану» технологію Нацбанку.