Як стало відомо, переговори між Вашингтоном і Пекіном поки не дали суттєвого результату, а реальний торговий конфлікт позначився на опублікованій статистиці. Це ще раз наголосило на тому, наскільки важливе підписання торгової домовленості з КНР. Також інвестори отримали інформацію про зниження росту економіки Китаю, але знаходяться в очікуванні більш сильних новин, які допоможуть розгойдати ринок.

Вийшла звітність ритейлерів Target і Kohl's, після якої акції цих компаній показали істотне зростання, але ринок не піднявся. Занепокоєння у інвесторів також викликав той факт, що в КНР знизили прогноз економічного зростання на поточний рік до 6-6,5%, а це свідчить про загальне падіння світової економіки. Трохи згладити негатив вдалося китайському уряду, який пообіцяв поліпшити економічну ситуацію. Китайський прем'єр-міністр пообіцяв знизити податкове навантаження і підвищити банківське кредитування на 30%.

Інвестори почали продавати ризикові активи після публікації новин про те, що президент США не підпише угоду з Китаєм, якщо вона буде неідеальною. У зв'язку з цим акції великих компаній США почали падати, що істотно вплинуло на індекси NASDAQ і Доу Джонса, пояснюють аналітики LBLV.ru.

Так, відзначається падіння цінних паперів General Electric на 4,7%, Тесла − на 3,1%. Позитивну динаміку у ціні акцій показали такі компанії як Target (4,6%), Kohl's (7,3%), Delta Air Lines (1,9%).