Розмір ставок за дитячим вкладом в Альфа-Банку залежить від умов виплати відсотків — щомісяця або наприкінці терміну. Другий варіант вигідніший. Наприклад, ставка для 12-місячного вкладу у гривні складає 17,75% річних, якщо відсотки нараховуються в кінці терміну, і 16,75% — якщо виплата відбувається щомісяця.

Ставки для доларових депозитів становлять, відповідно, 4,75% і 4,5% річних, а для єврових вкладів — 2% і 1,75%.

 Оформити депозит та отримати бонус 

Для мінімізації ризиків банкір радить зберігати заощадження у різних валютах: половину у гривні, решту — в доларах і євро. За словами Євгена Благініна, дитячі вклади — затребуваний продукт, попит на який стабільно зростає. Він в першу чергу цікавий батькам неповнолітніх дітей, — як надійний фінансовий інструмент інвестицій в їх майбутнє.

«На сьогоднішній день нашому найменшому вкладнику 1 місяць, а найстаршому — 13 років» — говорить банкір.

Альфа-Банк Україна пропонує депозит для дітей віком до 14 років, з вибором терміну вкладів від 3 до 36 місяців. Виплата відсотків — щомісяця або в кінці терміну. Умови договору не передбачають дострокового закриття вкладу.

Відкрити «Альфа-Депозит Дитячий» на ім'я дитини можуть батьки або опікуни, для цього достатньо надати свій паспорт, ІПН, свідоцтво про народження та ІПН дитини.

Більше про дитячі вклади читайте у статті: Легкий старт: дитячий депозит як подарунок на повноліття