Із чим пов'язані зміни

  • У зв'язку з реформою на енергоринку старих обленерго більше немає, вони розділилися на дві компанії. Одна — обслуговує розподільні електромережі, а друга — постачає електроенергію, формує платіжки і забезпечує розрахунки зі споживачами.

Що змінилося у платіжках


На перший погляд, усе залишилося, як і раніше. Утім, оновлення все ж є, їх важливо не упустити.

  • У рахунках змінилися реквізити, оскільки змінився постачальник. Постачати енергію киянам буде компанія «Київські енергетичні послуги». Переукладати договори людям не потрібно. Але, щоб випадково не оплатити колишньому постачальнику за спожите в січні світло — касиру в банку або на пошті треба сказати про зміну рахунку. Якщо ви раніше платили через інтернет, за допомогою онлайн-банкінгу, то доведеться самостійно оновити реквізити.

Читайте також: У 2019 році українці будуть платити за електроенергію двом компаніям

Як платити

  • «Найзручніший спосіб оплати — через особистий кабінет на сайті постачальника. У ньому можна передати показання лічильника, оплатити спожиту електроенергію, можна контролювати стан своїх нарахувань і, відповідно, розрахунків», — пояснює Віктор Мельников, директор компанії «Київські енергетичні послуги». Платити через сайт постачальника можна без комісії.
  • Терміни, коли необхідно передавати показники, не змінилися. Дані, як і раніше, можна вносити на сайті або повідомляти оператору контакт-центру за телефоном. Номер є в платіжці і на сайті постачальника.

Як економити

  • Щоб менше витрачати на електроенергію, фахівці радять встановити енергоефективні лампочки, розетку з таймером і двозонний лічильник. Він рахує, скільки електроектроенергіі ви використали вночі. У цей час вона вдвічі дешевша.