Що це означає

  • «Методика може бути застосована тільки після укладення споживачами нових договорів з виконавцями комунальних послуг (за вимогами нового закону про житлово-комунальні послуги, який набуде чинності 1 травня 2019 року).
  • До укладення нових договорів споживачі повинні оплачувати послуги за чинними договорами. Тобто, тепло — і водопостачальні підприємства не можуть розподіляти воду і тепло згідно з новою Методикою. Це є прямим порушенням умов діючих договорів зі споживачами », — пояснюють в Мінрегіоні.
  • Прес-служба нагадує, що нова Методика встановлює в будинку порядок розподілу обсягів спожитих комунальних послуг: постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

Раніше в Київводоканалі повідомляли, будуть застосовувати принцип визначення і розподілу небалансу — різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинковим лічильником, і сумарним обсягом спожитої холодної води за показаннями квартирних лічильників. Тобто кияни повинні будуть платити за весь обсяг води, яку використовував будинок.