Головні вимоги бізнесу

  • Бізнесмени закликають замінити податок на прибуток податком на виведений капітал. Ця реформа вкрай важлива для деоффшоризаціі економіки.
  • Турбує бізнес і гніт перевірок перевіряючих структур. Контролювальних органів понад 20, а перевірки мають каральний характер. Всі вони радше кількісні, ніж якісні. Тому потребують від нової влади провести інституційну реформу органів перевірки та контролю: запровадити персональну відповідальність, ризикоорієнтований підхід до перевірок, провести відкриті конкурси на керівні посади.

Читайте також: Чого очікують бізнесмени від 2019 року

  • Сприяння легальному мікро- і малому підприємництву. Попри те, що спрощеною системою оподаткування зловживають, її, на думку бізнесменів, необхідно зберегти, оскільки в усьому світі малий і середній бізнес є ключовим джерелом наповнення державного бюджету.
  • Бізнес закликає також терміново реформувати митницю, оскільки потоки контрабанди в Україну сьогодні закривають всі можливості для вітчизняних виробників конкурувати з імпортом на внутрішньому ринку.

В УРБ і СУП заявили, що будуть спілкуватися з усіма представниками передвиборних штабів кандидатів у президенти, а також з політичними силами, які братимуть участь у парламентських виборах.

Бізнес планує, що топ-10 їхніх пріоритетів кандидати у владу візьмуть в свої передвиборчі програми та реалізують в перший рік після перемоги на виборах.